piatok 6. mája 2016

Chcete radu? Choďte do prírody

Chcete radu? Choďte do prírody. Choďte do nej s úctou a rešpektom, kľudne i so zámerom s ňou komunikovať. Trávte v nej čas, chváľte ju, sadnite si v nej a potom...dýchajte, rozjímajte, vyrozprávajte sa, nahlas a či v myšlienkach, rieknite obavy, vyslovte túžby alebo len vnímajte. Čítajte, spievajte, píšte, no buďte tam.
   Pretože človek, ktorý vkročí do prírody s čistým úmyslom, je vítaný. Je vítaný  a vypočutý energiou, ktorá má vedomie, duchmi kvetín, stromov, lesov a hôr. Nie je sám. V prírode nikdy.

   V prírode môže načerpať novú energiu, zjemniť vlastnú rezonanciu. Splynúť s okolitou energiou. Liečiť sa. Znovuobjaviť hlbšie spojenie so sebou samým. Vyčistiť si hlavu a dať priestor novým myšlienkam, nápadom, vnuknutiam a pocitom. Alebo, ak chcete niečo nechať ísť, príďte a poproste Budú vedieť pomôcť.
  Príroda funguje v pôvabných cykloch, v cykloch života-smrti-života. Učte sa od nej, nebojte sa, ak má niečo vo Vás umrieť, nechajte to umrieť, veď začiatky častokrát pripomínajú konce.
  Dovoľte inštinktom nech Vás pri komunikácii s prírodou vedú, buďte vnímavý , veľa a  zhlboka dýchajte, kráčajte jemne a uvoľnene.

 Uvedomte si, že okolo Vás pulzuje život, súčasť vašej podstaty, to, s čím ak nenadviažete spojenie, vaša duša bude strádať. A bude chradnúť.

A tak sa nebojte. Ak budete mať problém, dilema, chuť, radosť ... vkročte do prírody... lúka, les, záhrada .. pozdravte, poďakujte. . . a potom si počkajte. Možno sa nestane nič. Možno zázrak. Možnože sa začnete cítiť lepšie.  Alebo dostanete víziu. A či len peknú myšlienku. Azda pekný pocit. Alebo zbadáte jeleňa. Zadíva sa na Vás sýkorka.  Pohladia Vás slnečné lúče. Z jablone Vám dopadne krásne jablko priamo do dlane. Nájdete nádherný kvet. Možno sa niečo vo  Vás pohne. A vy zmeníte pohľad na svet. Alebo si poplačete. Alebo sa nestane nič ;-)



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára